dilluns, 25 d’abril del 2016

Reunión con el Decano de la Facultad de BBAA

El pasado lunes 18, representantes de la Junta Directiva de la AVPD tuvieron una reunión con José Luis Cueto, Decano de la Facultad de Bellas Artes.

La reunión se desarrolló en un ambiente distendido y de cordialidad en la que durante largo tiempo se estuvieron tratando diversos temas de interés general como la situación de la educación secundaria, los problemas que supone para nuestra especialidad la implantación de la LOMCE y la necesaria coordinación de las diferentes etapas educativas, sobre todo el interés de la interrelación entre los estudios de secundaria y bachillerato con los estudios de grado, además de la importancia de visibilizar la educación  artística.  

De este punto se desprendieron diferentes ideas de colaboración entre la facultad de BBAA y nuestra asociación, futuros proyectos de los que os iremos informando.
Fuente: http://www.dicotecsl.com/proyectos/ambito/universitario/nuevo-edificio-aulario-y-servicios-centrales-facul.html

diumenge, 17 d’abril del 2016

LOGOTIPO GANADOR

El fallo del jurado del concurso de logotipos, formado por:
Helena Rubio
Sergio González
Carmen María
Oscar Chico
Lledó Queral
Aurelio Puerta
ha quedado resuelto de la siguiente manera:
CARLOS BEA
LOGOTIPO GANADOR
9 VOTOS
ÀNGELS MONTSERRAT
6 VOTOS
DOE McANDREW
4 VOTOS
ERICA PALOMAR
3 VOTOS
ISMAEL BOSCH
3 VOTOS
MARXADELLA 1
2 VOTOS
NOEMÍ GAGO
2 VOTOS
MARXADELLA 4
2 VOTOS
SARA ALFOSEA
2 VOTOS
MARXADELLA 3
1 VOTO
EVELYN BRONCHAL
1 VOTO
VICENT PALLARDÓ
1 VOTO

Enhorabuena a todos!












dissabte, 16 d’abril del 2016

Resum de l'assemblea ordianària del 8 d'abril


Reunits en la Facultat de Belles arts de València el divendres 8 d'abril per la vesprada es varen tractar alguns d'aquets assumptes entre altres:
Proposta d’incrementar el nombre de membres de la Junta directiva. Óscar Chico, el pesident, diu que ja es va explicar en l’anterior assemblea extraordinària aquest punt. Qui vullga formar part que ho comunique, bé en assemblea, bé per mail. Dos associats es presenten voluntaris com a vocals. La directiva pren nota dels oferiments.
Primavera Educativa. Els membres de la comissió d’events ens expliquen els diferents projectes a desenvolupar. Ha sigut confirmada la nostra assitència a l’acte, el dia 13 de maig, de 16h a 20h disposarem d’un espai tipus carpa, la núm. 10, situada entre el Pont de Les Flors i el de l’Exposició en el riu de València. Comptarem amb el següent material cedit: dues taules, deu cadires i un endoll. També ens proposen un taller de grabat amb material reutilitzat. L’associació comprarà dues màquines per tal de personalitzar xapes amb el logo guanyador del concurs, de tal forma que l’alumnat assistent puga personalitzar-les i fabricar-les al moment. Es planeja fer un vídeo col·laboratiu que explique la importància de les arts en l’educació. Es prepararan unes instruccions per a qui vullga participar en la grabació, i l’adreça on lliurar-ho. El muntatge corre a càrrec de membres de l’associació.
Per tal d’engalanar l’espai, es planteja fer unes banderes a partir de paper A4 doblat en forma de triangle isòscel·les, de base el costat curt i l’altura del llarg. Les banderes penjaran de fils, la distància entre elles serà la corresponent a una banderola. La col·locació serà en les inmediacions de la carpa. La comissió d’events dissenyarà un .pdf o .doc amb instruccions per a realitzar aquestes peces. Es demana que siguen cridaneres i en quantitat. S’hauran de lliurar abans del 13 de maig, en la consergeria de l’IES Lluis Vives de València.
En la carpa es posaran dos x-banner amb el logo i lletres de l’AVPD i podrà ser utilitzat com a photocall pels assistents.
Entre altres coses la tresorera diu que ha localitzat una empresa on es poden fer les samarretes de l’associació per tal que tothom vaja corporatiu eixe dia. El logo aniria a la part de davant amb les lletres de l’AVPD, i per darrere el lema: L’art educa. Cada associat i associada en rebrà una i en podrà adquirir més, si ho desitja, a un preu reduït per a alumnat, amics, familiars...
També ens faram díptics explicatius de l’associació per tal de donar-se a conéixer a companys i companyes i que puguen realitzar una inscripció en el moment.

Concurs de Logos. Per tal de configurar el jurat s’ha pensat en alguns pares i mares relacionats amb el món del disseny. A més, un membre de la directiva, l'encarregada de l’elaboració del Manual d’estil, i dos membres de la Comissió d’events. El logo ha d’estar llest per a la Primavera Educativa. Apareixerà en banners, xapes, samarretes, díptics informatius, etc.
Possibles activitats o accions dutes a terme per l’Associació. Óscar Chico i Santiago Gómez comenten l’escrit lliurat a Jaume Fullana i la reunió, tal i com s’ha fet també en el blog i s’ha enviat per e-mail al associats i associades.
D’altra banda, es comenta que el Congrés ha paralitzat la LOMQUE i com ens pot afectar aquesta situació.
Es proposen idees: el desenvolupament d’un congrés d’Educació Artístics, una trobada d’Arts entre alumnat i diferents instituts o unes futures Olimpíades de dibuix tècnic. Idees ben rebudes en assemblea. Es tracta de difondre la utilitat i pràctica de les nostres matèries.


En la mateixa línia, un company comenta la possibilitat de fer una mateixa activitat al llarg d’una setmana en tots els centres del País Valencià, treballant un mateix tema. Podria ser sobre el nostre lema, L’art educa. una companya ens conta la seua experiència, que ha repetit en diversos cursos i ha anat creixent amb el temps, inspirada en la pàgina anglesa The Big Draw [1], durant un dia d’octubre. Per tal de formar part d’aquesta organització que comparteix moltes de les nostres idees, podríem anomenar-ho El dia de L’Art Educa.
Després de seguir comentat possibles accions per reivindicar les nostres matèries, una associada comenta que seria important estar presents en el col·legis en infantil i primària, ja que ahí és on l’alumnat contacta amb el dibuix i els diferents materals artístics, obrint vies de col·laboració amb els i les mestres, i preparant el pas a la secundària.
Finalment Santiago Gómez, diu que a juliol celebrarem el primer aniversari de l’associació, i que hem de reviure i celebrar la “primera trobada de l’orxata”. S’admeten propostes.
Una Salutació de l'equip directiu



Si vols rebre l'acta completa, associa't a l'AVPDibuix

dijous, 14 d’abril del 2016

Logotipos

Os presentamos los trabajos de los participantes uno a uno:
Mar Navarro IES Faustí Barberà Alaquàs
Ana Callado IES Faustí Barberà Alaquàs

Ana Belén Tamayo IES Faustí Barberà Alaquàs

Aroa Requena IES Faustí Barberà Alaquàs

Laura Marco Zarzo IES Luis Vives Valencia
Alba Gandía IES Luis Vives Valencia

Carlos Bea IES Luis Vives Valencia
Belén Cañamero IES Luis Vives Valencia

Lucía Gaecés IES Luis Vives Valencia

Natalia Ramón IES Luis Vives Valencia
Sara Alfosea Barrio
Ángel Simarro Jiménez IES Puçol
César Peris Olmedo IES Puçol
Pau Pérez Manzaneda IES Puçol
Alba Esteve Pérez IES Puçol
Doe McAndrew IES Marjana Chiva

Juan Martínez Vengut IES Marjana Chiva
Andrea Temporal Rodríguez IES Pere Boïl Manises

Pilar Catalán González IES Pere Boïl Manises

Jennifer Fernández Belmonte IES Pere Boïl Manises

Jordi Esteve IES Pere Boïl Manises

Nerea Montoya IES Pere Boïl Manises

 Ester SV IES Vicent Castell i Domènech  Castellón 

Izan FP IES Vicent Castell i Domènech  Castellón 

Javier MG IES Vicent Castell i Domènech  Castellón 

Lydia DLT IES Vicent Castell i Domènech  Castellón 

Noelia EM IES Vicent Castell i Domènech  Castellón 

Sara FU IES Vicent Castell i Domènech  Castellón 
IES La Marxadella Torrent

IES La Marxadella Torrent

IES La Marxadella Torrent

IES La Marxadella Torrent

IES La Marxadella Torrent

Olivia IES Clot del Moro de Sagunto

Evelyn Bronchal IES Clot del Moro de Sagunto

Erica Palomar IES Clot del Moro de Sagunto

Alex Sánchez IES Clot del Moro de Sagunto
Raquel Garcerán Buades
Ismael Bosch Mezquita
Laura Saera Giner
Noemí Gago Lahiguera
Angels Montserrat Grau