Pàgines

dimecres, 5 de juliol de 2017

SECOND ROUND CERÀMICA "Cultivant les paraules"


Benvolguts companys el projecte anomena't Second Round Ceràmica ja comença a rodar. 
Allò que ens vam presentar des de l'Escola d'Art i Superior de Ceràmica de Manises durant les pasades Jornades d'Intercambi d'Experiències Docents a l'Àrea de Educació Plàstica, Visual i Artística va agafant forma.
Secon Round és un projecte inter-centres i el seu principal objectiu és reivindicar el paper de les arts en el currículum de secundària, es tracta d'un treball col·lectiu entre professors i alumnes que participen en el projecte, en el qual es contempla com a fil conductor i diferenciador la utilització de tècniques ceràmiques com a mitjà d'expressió. Per tal de dotar el professorat dels coneixements i eines necessàries, s'ha realitzat un curs del CEFIRE a la ESCM i és probable que es realitze de nou al mes de setembre. 

La intenció és crear un grup de treball en el qual puguem intercanviar idees i resoldre qualsevol problema que vaja sorgint.
 
Per aquest motiu anem a explicar els punts importants per al desenvolupament per part dels centres educatius de les seus propostes amb els alumnes.

EL TEMA
S'ha definit com a tema comú a desenvolupar per tots els participants: "Cultivant les paraules". 
Es tracta de fer un homenatge, aproximació, interpretació visual a les paraules, el text i el món literari o del llenguatge oral i escrit des de el punt de vista plàstico mitjançant la ceràmica i les seues pròpies característiques pròpies com a vehicle d'expresió.


LA IDEA

Cada centre inscrit participarà amb una instal·lació pròpia partint d'un mòdul o suport comú fet de pasta de gres amb unes mesures de 9x9x0.4 cm que es pot deformar en forma de teula o d'altra manera que es puga col·locar simulant un jardí, hort o qualssevol forma de cultiu. Per supost es pot treballar la forma i textures de la peça i la tècnica ceràmica es lliure, per eixemple: l'esgrafiat, Mishima, les calques i transferècies, esmaltats de baixa temperatura (segons els recursos materials i de cocció dels propis centres), etc.

Els diferents grups de treball hauran de realitzar les peces als IES. En finalitzar el curs, es realitzarà una exposició-instal·lació col·lectiva en un emplaçament d'interès.
Si en aquest apartat tècnic o si es necessita informació sobre el projecte podeu contactar des de la web amb l'Escola d'Art i Superior de Ceràmica per teléfon o email indicant que es per a la participació al Second Round Ceràmica.INSCRIPCIÓ DE CENTRES

Per a la coordinació i gestió del projecte es necessària la  inscripció del vostre centre per això haureu d'omplir el seguënt formulari d'inscripció.

Esperem la vostra participació amb els treballs dels vostres alumnes.
Salutacions Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada