diumenge, 26 de febrer del 2017

Cataluña y Andalucía, sí permiten examinarse de las Asignaturas Específicas en las PAU 2017.



El viernes 24 de febrero de 2017, se publicó la siguiente noticia en el Diario Sur:

Las universidades andaluzas flexibilizan la selectividad al incluir seis Asignaturas Específicas más para subir nota


Distrito Único Andaluz perfiló ayer algunas de las cuestiones aún pendientes de la prueba de selectividad. Entre los acuerdos de mayor alcance se encuentra incluir nuevas materias en la fase específica para que los estudiantes tengan más materias que elegir para subir nota, de manera que también se preserve la igualdad de oportunidades ya que, en muchos casos, habían elegido esas asignaturas pensando en el examen. Las materias que se incluyen son Análisis Musical II, Historia de la Música, Tecnología Industrial II, Técnicas de Expresión Gráfico-Plástica, Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente y Dibujo Artístico.
Las ponencias encargadas de preparar estos exámenes ya se han puesto a trabajar, con el encargo de que sean lo más parecidas a las del año pasado. Y hoy mismo se informará a los directores de institutos de estos cambios. La ponderación de cada asignatura para la nota final se mantendrá como el año pasado.
Con los cambios introducidos, la fase general de la selectividad (la que determina la nota de acceso a la universidad) queda como estaba: Lengua Española y Literatura, primera Lengua Extranjera e Historia de España. Y la cuarta será una de las troncales según el itinerario de Bachillerato: Matemáticas II; Latín II; Matemáticas aplicadas a las Ciencias Sociales y Fundamentos del Arte II. Se necesita una nota media de 4 para superar esta fase.
Y en la fase específica, la que sirve para subir nota y que determina la nota de admisión, las materias de opción para el Bachillerato de Ciencias son Biología, Dibujo Técnico II, Física, Geología, Química y, ahora también, Ciencias de la Tierra y Tecnología Industrial. En el de Humanidades, Economía de la Empresa, Geografía, Griego II, Historia del Arte e Historia de la Filosofía. Y en el de Artes, Artes Escénicas, Cultura Audiovisual II, Diseño y las que se han incorporado: Análisis Musical II, Historia de la Música, Técnicas de Expresión Gráfica y Dibujo Artístico.
No hay variación respecto a las fechas previstas: en junio y septiembre, la selectividad será los días 12, 13 y 14. Sí varían los horarios, que ya se habían publicado y que ahora hay que modificar para hacer hueco a estas seis asignaturas.
Con lo cual, ya son dos CC.AA: Cataluña y Andalucía, las que permiten examinarse de las Asignaturas Específicas en las PAU 2017.

dissabte, 18 de febrer del 2017

PUBLICAT EL LLISTAT PROVISIONAL DE VACANTS

PUBLICAT EL LLISTAT PROVISIONAL DE VACANTS

   El concurs de trasllats de Professors de Dibuix d'Educació Secundària ja ha arribat a la fase de publicació de les vacants ordenades alfabèticament i per províncies.

   Podeu accedir al text de la resolució i al llistat provisional des de la web de la Conselleria d'Educació.

dimecres, 15 de febrer del 2017

PAU 2017 i assignatures específiques: divendres 17 de febrer tots a l'IES Lluís Vives per l'Educació

El proper divendres 17 de febrer hi ha convocada una reunió a l'IES Lluís Vives de València per tal de fer un esforç conjunt de tots els departaments de les matèries afectades per la situació de les PAU i treballar perquè l'impacte que s'ha rebut enguany no siga tan dolent l'any vinent.

Aquesta mateixa setmana junt amb professors de l'associació de Tecnologia (APTCV) ens hem estat reunint amb D. Miguel Á. Fernández Prada, vicerector de la Universitat Politècnica de València i el rector D. Estebán Morcillo Sánchez i Isabel Vázquez Navarro Vicerectora d'Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València. Els hem plantejat les nostres preocupacions i hem rebut les seues opinions que seran exposades el pròxim divendres.
Dimarts 14 al rectorar de la UPV, professorat de Tecnologia i de Dibuix amb Miguel Á. Férnández Prada

Aquesta reunió no es fa a soles per al professorat de Tecnologia o Dibuix, és una reunió on han d'estar presents representants de totes les matèries, és per això que hem de fer participar a tots els companys dels nostres centres de treball, estem tots afectats.

Per la nostra part i abans de participar a les reunions amb els companys de Tecnologia, hem presentat un escrit dirigit al Sr. Vicent Marzà Ibañez, Conseller d'Educació i al Sr. Miguel Soler Gracia, Secretari Autonòmic d'Educació i Investigació. A l'escrit vam transmetre el nostre malestar davant el tractament de la nostra especialitat per part de les autoritats competents en matèria d'educació. Ací teniu l'escrit per si voleu llegir-ho.



Nosaltres, professors de Educació Plástica Visual i Audiovisual, hem d'estar presents, hem de donar valor al nostre àmbit però hem de treballar amb els nostres companys. 
Junts som més forts.

diumenge, 5 de febrer del 2017

I JORNADES D’INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES DIDÀCTIQUES A L’ÀREA D’EDUCACIÓ PLÀSTICA, VISUAL I ARTÍSTICA

ÚLTIMA HORA: Nova data de realització de les Jornades per al 19 i 20 de maig.

A l'atenció dels companys educadors que imparteixen educació plástica, visual i artística als diferents nivells educatius.

Aquest és un missatge que et pot interessar:
 
S'obri plaç per a presentar propostes docents innovadores i creatives per tal de participar en les primeres

JORNADES D’INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES DIDÀCTIQUES A L’ÀREA D’EDUCACIÓ PLÀSTICA, VISUAL I ARTÍSTICA 


 Coordinades pel CEFIRE de Torrent en col·laboració amb l'AVPD i que es realitzaran els dies 19 i 20 de maig de 2017.


Si has desenvolupat o estàs desenvolupant un projecte o activitat educativa innovadora al teu centre, aula o qualsevol institució, que estiga lligada al àrea artístic-plàstica i vols donar-li difusió i compartir-la amb els teus colegues professors de dibuix i arts plàstiques, aquesta és la teua oportunitat! 

Disposaràs de 15 minuts per a mostrar la teua creativitat a l'aula.

Redacta un resum amb el títol, breu explicació de la proposta així com el teu nom i ompli el formulari de participació

El termini per a presentar-les finalitza el 20 de març de 2017. Passada aquesta data es publicaran els noms de les ponències seleccionades i el programa complet amb el cartell d'aquestes jornades.

Per a participar com a assistent si sou professors caldrà inscriure's a la pàgina del CEFIRE de Torrent, el enllaç serà publicat pròximament.


CREA I COMPARTEIX

Si encara no eres soci... ASSOCIA'T I PARTICIPA! 

dijous, 2 de febrer del 2017

Reuniones de las PAU 2017 en Valencia a 1 de febrero



Ahir alguns dels professors que impartim segon de Batxillerat vam ser convocats com cada any a la reunió de Coordinació de PAU, celebrada ahir en l’ETSE del Disseny de València. Anem a intentar fer un resum d’allò que es va comentar:

En primer lloc el Coordinador, En Ignacio Tortajada ens va facilitar tota la informació recolzada amb diapositives explicatives que es poden trobar en el següent enllaç (advertir-vos que sols ens ha funcionat amb Explorer):



Us adjuntem algunes fotografies de l’acte i les comentem amb vosaltres amb algunes apreciacions que van sorgir en el torn de precs i preguntes:


Els enunciats, solucions i criteris de correcció estan penjats en l’enllaç que s’indica; (com ja es habitual no estan penjades les solucions de DT, segons ens expliquen per decisió de Conselleria).
 


Si es volen consultar les solucions cal anar a l’enllaç personal del coordinador, on sols apareixen les del 2017. Si es volen consultar les d’altres anys és canviar l’any de referència en l’enllaç. Es comenta la dificultat que tenim alguns per accedir a eixe enllaç tots els anys. Ahir el coordinador quan se li comentà, ens va fer una demostració i va entrar sense problemes allí mateix; però avui ho hem provat alguns companys des de diversos centres i tenim dificultats; podria ser pels diferents Navegadors.


Ens van mostrar l’horari que molts de vosaltres ja haureu vist. Es va comentar l’agravi comparatiu que patiran sols els nostres alumnes. Segons l’opció triada alguns d’ells faran el selectiu en dos dies, en comte d’estar repartit per facilitar el descans i la concentració.
Altres anys vam aconseguir que DT no es fera l’últim dia per la pressió dels professors, però esta solució considerem que és pitjor.







A més a més, informar-vos que s’han llevat seus on examinar-se i per tant, s’han centralitzat els llocs d’examen. Això pot col·lapsar el trànsit i que l’hora d’arribada d’alguns d’ells es faça molt tard (ja que alguns s’han de desplaçar de poblacions fóra de València). No sols tenen una prova enmig del selectiu i acaben a les set i quart ; sinó que al dia següent han d’examinar-se de física.

La resposta del Coordinador va ser que ja estava decidit i tancat per part de Conselleria i que no hi havia res a fer. 
 En els comentaris sobre el disseny de la prova van aparèixer com cada any les mateixes apreciacions:

-Per què es lleva l’exercici d’Art?
-La dificultat de preparar als alumnes en poc de temps.
-La petició de facilitar exercicis adequats al nivell que es pot preparar; procurant problemes de dificultat baixa en la interpretació.
-etc.


En esta part s’obrí un debat sobre la dificultat d’interpretar el currículum oficial, que com ja sabeu ha canviat. I l’únic que podem afirmar des d’aquí és que el coordinador ens va assegurar que s’intentarà fer un examen amb una línia continuista amb els anys anteriors, ressaltant temes com les tangències, la homologia, el dièdric, escales gràfiques, axonometries (isomètrica i cavallera)...i sí que va insistir en el tema de la croquització a ma alçada. I ens va convidar a visitar el següent enllaç on els propers dies apareixeran models de l’examen que seguiran.

 

Comentar que en els precs i preguntes van aparèixer molts temes referents a la problemàtica amb la qual ens trobem actualment els professors de Dibuix.
 
Sobre què passarà l’any vinent? Hi ha silenci absolut, ningú sap absolutament res.

De com quedarà la nostra prova? El mateix. 

Alguns professors senyalaren el fet que algunes assignatures han desaparegut de les PAUS. 

D’altres han deixat de ser importants en les ponderacions per l’accés algunes carreres (fins i tot el Coordinador va posar un exemple perquè es veu afectat en la Universitat). Els alumnes “puentegen” l’assignatura i arriben a les carreres tècniques amb Expressió Gràfica en el currículum, havent cursat biologia perquè els ho recomanen.

Estem “competint” per alumnat amb assignatures com Tecnologia on tenen continguts de dibuix en el currículum...amb la problemàtica que suposa a l’hora d’aconseguir hores per molts de nosaltres.

Temes que afortunadament no afectaran a molts dels companys que hi havien en la reunió d’ahir perquè tenen la sort de jubilar-se en breu. Però per això mateix i per tal de donar dignitat a la nostra matèria, que és meravellosa i molt interessant, segur que molts de nosaltres pensem que caldria fer una acció més activa. A la AVPD ja estem treballant en açò i serà un tema a tractar a la propera assemblea.

Esperem que us puga servir este text i us convidem a participar activament en estos propòsits.